Nyårscatering i Göteborg 2024 – Nyårssupè – Nyårsmat för avhämtning

I mer än 30 år har vi levererat nyårscatering och nyårssupé till företag och privatpersoner i Göteborg med omnejd

Boka enkelt din nyårsmat för avhämtning på nyårsafton. Även i år väljer du själv vilken förrätt och varmrätt du önskar, se vår nyårsmeny längre ned på sidan. Välj och boka genom att ringa oss på 031-15 35 30, webshopen eller mejla till info@matsmak.se

Minimibeställning: 1 st (ja det stämmer, sitter du ensam på nyårsafton så ordnar vi detta såklart!)

OBS! Vi har öppet för avhämtning av beställd nyårssupé på nyårsafton mellan kl. 13.00 – 16.00 på MATSMAK, Drakegatan 1 i Gårda

Beställer gör du antingen genom att klicka på knappen nedan eller ringa 0708-407760, alt. mejla till info@matsmak.se

Gott Nytt År!

Välj din Nyårssupé för avhämtning

Även i år får du möjlighet att själv välja fritt vilken förrätt och varmrätt du önskar! En härlig komponerad och noga utvald nyårsmeny av de bästa råvarorna, framtagen av vår köksmästare. Nyårssupén arrangeras kall och apart, dvs. separat packat i formar och burkar. För bästa resultat arrangeras sedan maten på eget porslin av er som kund. Ihop med nyårsmaten kommer en beskrivning med tips på upplägg samt tider för värmning.

Vi skickar med noggranna instruktioner hur värmning mm skall utföras, enkelt för dig!

Boka och betala i vår webshop, alternativt kan du ringa eller mejla din order och betala vid avhämtning på plats med kort, swish, kontant

Tel 0708407760, info@matsmak.se

649:-/person (min. 1 pers) Hämta på nyårsafton mellan kl 13 – 16!

Välj förrätt

Tar man bort bacon så är vår krämiga jordärtskockssoppa vegetarisk

Hummersoppa med smak av cognac

med tillhörande hummer- & havskräftsallad, serveras med vitlöksbröd

Vin- & ölförslag:
Vin, Pol Roger
Vin, Stoneleigh Riesling eller Sander Riesling
Öl, Rådanäs Lagom Lager

Krämig jordärtskockssoppa

serveras med vitlöksrostade krutonger, krispigt bacon och timjansolja
(Tar man bort bacon så är vår krämiga jordärtskockssoppa vegetarisk)

Vin- & ölförslag:
Vin, Pol Roger
Vin, Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc, 2021
Öl, Lager 061

Välj varmrätt

Helstekt nattbakad Kalventrecote

potatiskaka smaksatt med Västerbottenost samt tryffeldoftande rödvinssås

Vin- & ölförslag:
Vin, Baron de Ley Reserva
Öl, Hönö Amerivan Pale Ale

Skaldjursfylld Rödtunga

Serveras med champagnesås, pommes duchesse och ragu med sockerärtor, sparris och rädisor

Vin- & ölförslag:
Vin, Cava Blanc de Noirs 1+1=3
Vin, Stoneleigh Riesling eller Chateau Michelle chardonnay 2021 Colombia Valley
Öl, Alingsås Bryggeri Star

Långbakad Rotselleri

serveras med potatiskaka, rostade hasselnötter, svartkålschips, brynt smör och örtsallad

Vin- & ölförslag:
Vin, Bourgogne Chardonnay, 2022
Öl, Vega Azalea lager

Dessert

Vit chokladmousse

toppad med myltade hallon och rostad mandel

Glutenfri

Vinförslag:
Castiôn Moscato d’Asti, 2022

Uppvärmningsinstruktioner

Hummersoppa

Koka upp soppan. Lägg skaldjursblandningen i tallriken och slå den varma soppan över. Servera tillsammans med vitlöksbrödet som bakats i 200 grader ugnsvärme, ca 6 minuter.

Rödtunga

Värm pommes duchess i ugnen på 180-200 grader tills den fått fin färg. Sänk värmen till ca 120 grader och ställ in fisken tills den når 55 grader kärntemperatur. Täck över med folie från början så att fisken inte blir torr.
Värm såsen på spisen, lägg i grönsaksragun i kokande lättsaltat vatten ca 2-3 min. Häll av vattnet, slå på lite flingsalt. Lägg fisken på tallrik, samt grönsakerna & potatisen, slå på såsen & servera.

Jordärtsskockssoppa

Koka upp soppan. Häll i tallriken, lägg i krutonger & bacon. Droppa timjansolja över och servera. Vill man späda soppan lite så häll i vatten, mjölk eller grädde till önskad konsistens.

Rotselleri

Värm potatiskakan i 150 grader, ca 20 – 30 minuter tills ca 65 grader kärntemperatur. Värm sedan rotsellerin i 150 grader, ca 10-15 min. Den är förlagad. Värm det brynta smöret tills det smälter.
Lägg upp selleri, potatiskaka, nötter, svartkålschips, häll över det brynta smöret. Servera med örtsalladen

Kalventrecote

Värm potatiskakan i 150 grader ca 20-30 min. Använd gärna termometer för att avgöra att det är tillräcklig värme inuti, ca 65 grader är lagom. Såsen värms i kastrull. Köttet värms övertäckt i ugnen ugnstemperatur 70-90 grader . Kontrollera att innertemperaturen på köttet är 55-60 grader varmt.

OBS! Potatiskakan värms först, lägg på folie, låt stå kvar i ugnen och sänk värmen, ställ in köttet jämte potatisen när det är rätt temperatur för köttet (70-90 grader)

AVBESTÄLLNING

Vid avbokningar på sällskap om 10 personer eller fler går det att avboka senast 7 dagar före avhämtning/leverans under månaderna November och December. Övriga månader gäller att  avbokning ska göras senast 4 vardagar innan avhämtning/leverans.

Sker avbokning senare kommer detta att debiteras, dock inte med fullpris. Debiteringen grundas på antal och om vi har möjlighet att använda maten vidare. Diskussion om detta tas från fall till fall.

Avbokas catering senare än 48 vardagstimmar innan avhämtning/leverans, kommer 100% av matsumman att debiteras.

PRISER

Priserna på maten är angivna inklusive 12% moms.

Även på övriga tjänster som leverans, hyrporslin, bord, linne, personal etc är momsen 12%.

Priser till privatpersoner anges inklusive moms och till företag exklusive moms.