Matlagningskurs i Göteborg

Boka en trevlig matlagningskväll med matlagningskurs tillsammans med kollegor, vänner eller familj

Matlagningskväll med matlagningskurs i Göteborg

Boka en trevlig matlagningskväll med matlagningskurs tillsammans med kollegor, vänner eller familj i MATSMAKs restaurangkök på Drakegatan 1 i Gårda. Vi kallar det ”KOCK & VÄNNER”

Vi vågar utlova en spännande upplevelse av matlagning i gemytliga former.

  • Vi dukar upp med råvaror och vad som behövs i vårt restaurangkök på Drakegatan 1 i Gårda
  • Vi ställer upp med förkläden, kockmössor mm
  • Vi har tre inriktningar, välj ”Fisk och Havets delikatesser”, ”Asian fusion” alt. ”Kött & Vilt”

Program för matlagningskvällen

  • Gästerna samlas ca 17.30 (eller när det passar) för en välkomstdryck
  • Köksmästaren berättar om mat & smak, ger lite tips, berättar om menyn och delar in deltagarna i grupper (oftast förrätt, huvudrätt, efterrätt)
  • Våra kockar finns självklart på plats under hela kvällen för att hjälpa er med matlagningen.
  • Maten tillagas under kockarnas överinseende. Matlagningspasset brukar vara i ca 1,5 tim
  • Middagen serveras. Vi tar hand om uppläggning, servis och disk (men de deltagare som önskar vara med ”bakom kulisserna” för att t.ex. lägga upp maten är förstås välkomna ut i köket)
  • Avslut normalt ca kl 22.30

Pris per person: 1.395 kr exkl. moms, 1.563 kr inkl. moms
Minimum 15 personer.

Priset för matlagningskursen innefattar matlagningspasset och middagen samt en välkomstdrink. Middagsdryckerna tillkommer.

Våra inriktningar & priser

Asien knackar på – en Asiatisk fusioninspirerande kväll

Vi samlas och inmundigar något gott samtidigt som Köksmästaren inleder med information om mat, vin, och kvällens tema, Asian fusion.

Till förrätt kommer vi att göra Asiatiska smårätter i form av färsk fisk, skaldjur och vegetariska alternativ i olika former.
Vi serverar på klassiskt vis och med tillbehör från de Asiatiska smakerna.

Vi fortsätter med varmrätt. Här möts nya spännande smaker från Asien och Svenska kokkonster. Vi kommer att arbeta med kött, fisk och grönsaker, dessutom gör vi en variant av olika små rätter i en mer modern tappning som vi serverar som en sharingmeny – ”sharing is caring ”. Fat serveras med olika delar av varmrätten och väljer själv det man vill ha på sin egen tallrik. Ett utmärkt och trevligt sätt att umgås med både nya och gamla vänner och kollegor.

Som avslutning gör vi en fräsch Asiatisk dessert, något att verkligen se fram emot och att få avnjuta.

Pris per person:  1.395 kr exkl. moms, 1.563 kr inkl. moms

Fisk och havets delikatesser

Vi samlas och smuttar på något gott samtidigt som vi pratar om mat, vin, fisk och skaldjur.

Här har ni möjligheten att ställa frågor som rör fisk och skaldjur samt att snappa upp några sköna knep som man kan briljera med på hemmaplan.

Vi börjar med ett ostron, där vi visar hur man öppnar och sedan går vi över på det bästa som havet har att erbjuda.

Vi kommer att gå igenom hur fisk ska rensas och fileas samt det bästa tillagningssättet för aftonens utvalda fiskar.

Havskräftor av den bästa kvaliteten, pilgrimsmusslor, och lite suprise från havet.

Vi kommer att gratinera, steka, blanchera råvarorna till perfektion, även skal och restprodukter kommer tas omhand på bästa sätt, även goda tillbehör kommer att tillredas så som såser, grönsaker och rotfrukter.

Som avslutning kommer vi göra en chokladdoftande dessert som toppas med bär och något knaprigt.

Pris per person:  1.395 kr exkl. moms, 1.563 kr inkl. moms

Kött och Vilt

Vi samlas och dricker något gott och pratar om det som sker under kvällen.

Här presenterar köksmästaren kvällen råvaror som ska tillredas under aftonen, allt från kossans fina oxfile till den marmorerade entrecoten.

Vi kommer även att visa lite av det vilda köttet.

Utöver det kött som kommer förberedas kommer även såser och goda tillbehör tillredas.

Som avslutning gör vi en en vaniljdoftande chokladdessert med bär och något knaprigt

Pris per person:  1.395 kr exkl. moms, 1.563 kr inkl. moms

Boka en egen vinprovning

Vi skräddarsyr en vinprovning för företaget eller kompisgänget. Föreslagna teman kan vara 6 röda viner och chark, Ost– och vinprovning, Italienska viner, mogna viner från 80– och 90-talet, Pinot Noir provning m.m. Maila en förfrågan. Vår sommelier Marcus uppfyller de flesta önskemål.

Givetvis kan ni kombinera vinprovning med matlagningskvällen om så önskas!

Pris per person:  kontakta oss för prisförslag